Η 13η δράση της ΑΧΙΟΝ HELLAS ξεκίνησε!

Για την εμπειρία του μέσα από την περιοδεία του με τα στελέχη και τα κλιμάκια γιατρών της ΑΧΙΟΝ HELLAS μίλησε ο Πρίγκιπας Νικόλαος. Στην φετινή δράση συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, αδελφός του Νικολάου.

Από τις 5-13 Μαΐου 152 εθελοντές, εκ των οποίων 54 εθελοντές γιατροί 20 διαφορετικών ειδικοτήτων, θα διανύσουν περίπου 500 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν πολύτιμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της Ηρακλειάς, της Χάλκης, της Σύμης, της Ψερίμου και της Κιμώλου. Χάρη στην προσπάθεια και τη γενναιοδωρία των εθελοντών η ΑΧΙΟΝ HELLAS συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας.

Εντύπωση προκάλεσε στους στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, η σεμνότητα με την οποία μιλούσε, η απλότητα και η αγάπη του για την Ελλάδα που αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από την εθελοντική του προσφορά στην ΑΧΙΟΝ HELLAS.

Ο Πρίγκιπας μίλησε για το κλιμάκιο των γιατρών.

Οι γιατροί της οργάνωσης όπως είπε, έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις ζωές στα νησιά γιατί με τις εξετάσεις τους προλαβαίνουν την εξέλιξη νόσων που σκοτώνουν.

Η ΑXION HELLAS όπως τόνισε, εφαρμόζει και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς.

«Πιστεύουμε σε συνεργασίες και δεν τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μεταφέρουμε προγράμματα εκπαιδευτικά στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Μόλις βγήκα για να σας μιλήσω, από ένα μάθημα που βασίζεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε η Κέιτ Κένεντυ κόρη του αείμνηστου Ρόμπερτ Κένεντυ. Μέσω αυτού, τα παιδιά διδάσκονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πως τον βλέπουν οι κάτοικοι στα νησιά είπε:

«Συμμετέχουμε στην οργάνωση εθελοντικά όλοι μας. Δεν αμείβεται κανείς. Η αμοιβή η δική μας είναι η θέρμη με την οποία μας υποδέχονται. Σήμερα το πρωί τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είπαν τραγουδιστά καλημέρα. Μας γέμισαν θετική ενέργεια την ψυχή. Αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες».

Όσο για εκείνο που τον γεμίζει δύναμη όπως είπε είναι ο κόσμος, το χαμόγελο, η ζεστασιά η υποδοχή στα νησιά. Τα τραγούδια των παιδιών.

«Αγαπώ όλα τα νησιά το ίδιο», τόνισε δείχνοντας για άλλη μια φορά την ποιότητα του και την αγάπη για τη χώρα.

Advertisement