Πανικός στη Ρωσία – Στρατεύσιμοι εγκαταλείπουν τη χώρα για να μην πάνε στον πόλεμο

Πολλοί Ρώσοι δεν θέλουν να πολεμήσουν και να πεθάνουν στην Ουκρανία γι’ αυτό, μόλις ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση, προσπαθούν να εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο τη χώρα.

Την είδηση μετέδωσε η δημοσιογράφος Μαρία Αντόνοβα:

«Πανικός στη Ρωσία λόγω της εξαγγελθείσας επιστράτευσης (η οποία δεν είναι πραγματικά “μερική” αν διαβάσετε προσεκτικά το διάταγμα αντί να ακούτε ομιλίες).

»Οι πρώτες αναφορές για στρατεύσιμους άνδρες που απομακρύνθηκαν από τα συνοριακά περάσματα προς τη Γεωργία.

»Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να πετάξουν έξω, αλλά τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί».

Η ίδια σημείωσε, σε επόμενο Tweet της ότι, «η απαγόρευση εισόδου Ρώσων σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, χρησιμοποιώντας τουριστικές βίζες, έχει τώρα αυτό το πλαίσιο: ουσιαστικά οδηγείτε Ρώσους άνδρες στον στρατό του Πούτιν».

Οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία ξεπουλούν γρήγορα μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίς την Τετάρτη το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα (θεώρηση εισόδου), ξεπουλήθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.