Δεν τραβάει η υποψηφιότητά του όσο και να διαφημιστεί

Συνυποψήφιοί του και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαθούν την υπερπροβολή του Πέτρου Κόκκαλη

Δεν είναι καλά τα πρώτα νέα που έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές θα έχει μεγάλη πτώση άρα όσοι τον ψηφίσουν θα ανήκουν στο σκληρό κομματικό ακροατήριό του και τα κριτήρια στις επιλογές τους θα είναι αμιγώς πολιτικά. Δεν θα ψηφίσουν δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ πολίτες οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους επειδή θέλουν κυβερνητική αλλαγή. Αυτοί οι πολίτες θα επιστρέψουν στους φυσικούς πολιτικούς τους χώρους.

Το πρόβλημα για τον Κόκκαλη είναι ότι στον σκληρό πυρήνα των ΣΥΡΖΑίων ψηφοφόρων δεν είναι συμπαθής. Εκπροσωπεί κάτι άλλο που δεν έχουν καταλάβει οι ψηφοφόροι τι ακριβώς είναι και του χρεώνουν ότι 5 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βγει πουθενά να μιλήσει και δώσει αγώνες για τον Τσίπρα και τις κυβερνήσεις του.

Συν τοις άλλοις, φαίνεται ότι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αντιληπτό ότι επί της ουσίας ο Κόκκαλης δεν θα φέρει καινούργιες ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χρησιμοποιήθηκε για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στον Β. Μαρινάκη στον Πειραιά. Χρησιμοποιήθηκε δηλαδή για να φέρει ψήφους από φιλάθλους του Ολυμπιακού οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν παρασυρθεί από την αντίθεση που έχει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ με την κυβέρνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθαίνουμε ότι γνωστός επικοινωνιολόγος και η διαφημιστική εταιρεία που συνεργάζονται με τον Π. Κόκκαλη του το έχουν επισημάνει αυτό. Ότι δηλαδή όσα χρήματα και να ρίξει στη μάχη του προεκλογικού αγώνα δεν θα είναι απαραίτητα καλό για τον ίδιο γιατί αφενός θα εκνευρίσει τους συνυποψηφίους του και αφετέρου θα προκαλέσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει αυτό από την υπερπροβολή που ορισμένα ΜΜΕ του κάνουν. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για τον Κόκκαλη σε αυτές τις εκλογές…