Νέα κρίση στους ΑΝΕΛ – Η παραίτηση Σγουρίδη και η άρνηση Καμμένου

Σε αποδρομή ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη πολιτική κρίση υπάρχει τις τελευταίες ώρες στους ΑΝΕΛ μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Παναγιώτη Σγουρίδη αλλά και την παραίτηση του που έθεσε στην διάθεση του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Σγουρίδης είχε μιλήσει το πρωί της Παρασκευής  στον ΘΕΜΑ 104,6 και είχε εκφράσει την άποψη για κίνδυνο θερμού επεισοδίου που μπορεί να καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Μετά τον σάλο και «άδειασμα» από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι μέσω sms που έστειλε στον κ. Καμμένο έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του και ότι ποτέ δεν υπονόησε ότι περιμένει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Σύμφωβνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ πάντως ο κ Καμένος δεν έκανε δεκτή την Παραίτηση του κ. Σγουρίδη.

Καμμένος: Θεωρίες φαντασίας

«Θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων (sic) ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα» έγραψε στην ανορθόγραφη ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αδειάζοντας με εύσχημο τρόπο τον αντιπρόεδρο του κόμματός του, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έγραψε το παραμικρό για το Σκοπιανό, τη Συμφωνία των Πρεσπών ή την προαναγγελθείσα παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας όταν η συμφωνία για μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία φτάσει στη Βουλή.

«Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που δύο φορές την τελευταία εβδομάδα επισκεπτόμενος τη Λέρο και την Κύπρο έχει προειδοποιήσει τους Τούρκους ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα τους τσακίσουν και θα τους συντρίψουν «αν κάνουνε έν χιλιοστό κίνησης».

Άδωνις: Τις θεωρίες φαντασίας τις είπε ο αντιπρόεδρος του Καμμένου, βγάλτε άκρη…

Το θέμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

ΝΔ: Αδιανόητο και επικίνδυνο ότι ο Τσίπρας δεν έχει καταδικάσει τις δηλώσεις Σγουρίδη

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητες» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη αλλά και είχε στηλιτεύσει το γεγονός ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αλέξης Τσίπρας και ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο  Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες.

Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».