Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Η χλιδάτη ζωή του Ριχάρδου και οι αγαθοεργίες «κάλυψη»

Εμπλοκή και άλλων εν ενεργεία αστυνομικών στη “μαφία του χρυσού”, τις διαδρομές των εκατομμυρίων του “μαύρου χρήματος” , τις επενδύσεις που ετοίμαζαν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων οργανώσεων αλλά και το μέγεθος της τοκογλυφίας στην οποία επιδιδόταν η μία από τις δύο ομάδες, ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εγκέφαλος του ενός κυκλώματος την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση παρακολούθησης του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου, παζάρευε να αγοράσει μεγάλο ξενοδοχείο επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο γαμπρός του, μέλος και αυτός του κυκλώματος ήταν ένα βήμα πριν αποκτήσει πανάκριβη βίλα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Οι φωτογραφίες από την παρακολούθηση των αστυνομικών που παρουσιάζει το protothema.gr αποκαλύπτουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως οι αστυνομικοί για μήνες παρακολουθούσαν κάθε κίνηση των μελών της μαφίας του χρυσού.

Την ίδια ώρα νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας του χρυσού με πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι στη συμμορία μετείχε απόστρατος αξιωματικός με προυπηρεσία στην ΕΥΠ που είχε αναλάβει θέματα ασφαλείας στην εγκληματική οργάνωση, εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, οι αξιωματικοί ψάχνουν και άλλος επίορκους συναδέλφους του που στρατολογήθηκαν στα κυκλώματα και από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες.

Πηγή: protothema.gr