Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Δείτε την Ελλάδα για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν οι λαϊκιστές

Η Ευρώπη έχει πάει καλά υπό την ηγεσία του ΕΛΚ τα τελευταία χρόνια, η οικονομία έχει αναπτυχθεί στις περισσότερες χώρες. Δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει εξαίρεση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οσο και να μιλάμε για ευρωπαϊκές πολιτικές, οι τοπικές πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

«Αν θέλετε να καταλάβετε τι σημαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία αρκεί να δείτε την Ελλάδα, για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν όταν φτάσουν τον στόχο τους. Η ελληνική οικονομία είναι στάσιμη τα τελευταία 3 χρόνια, την ώρα που η Πορτογαλία αναπτύχθηκε με 10%», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας τις βασικές του θέσεις για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης φιλελεύθερων πολιτικών, που εστιάζουν σε μείωση της φορολογίας την ώρα που σέβονται την δημοσιονομική σταθερότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα. «Το ίδιο σημαντικές είναι και οι πολιτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μεσαία τάξη αισθάνεται πιεσμένη στην Ελλάδα, καθώς «είναι υπερφορολογημένη από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να συντηρήσει ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει». «Το μέλλον της μεσαίας τάξης είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση της οικονομίας και τον τρόπο που νέες δουλειές θα αντικαταστήσουν τον σημαντικό αριθμό των παλιών εργασιών που θα καταστραφούν λόγω των νέων τεχνολογιών», πρόσθεσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά), Γιώργος Κύρτσος (μέση), Κωστής Χατζιδάκης (δεξιά) στο συνέδριο του ΕΛΚ

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην ολομέλεια του Συνεδρίου και ακολούθως διεξήχθη το debate των δύο υποψηφίων, Μάνφρεντ Βέμπερ και Αλεξάντερ Στουμπ. Στις 20.00 θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε πάνελ στο ΕΛΚ

Την Πέμπτη στις 11.00 ο πρόεδρος της ΝΔ και η ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: ΑΠΕ

Advertisements