Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ

Στις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ελλάδα δεν έχει δεσμεύσεις μετά τα μνημόνια, απάντησε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ό,τι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα 5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία», δήλωσε ακόμη και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «γραφική» την προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης να παρουσιάσουν τη ΝΔ και τον ίδιο ως ακροδεξιό. «Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος «χορηγός» της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαχειρίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια ποσά που πήρε από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Είναι θλιβερό, όταν έχουν δοθεί τόσα λεφτά, να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση», είπε προαναγγέλλοντας έρευνες για το πώς διατέθηκαν τα κονδύλια. «Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Θα το ψάξουμε», υπογράμμισε.

Advertisements