Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τη Μακεδονία -Τραυματίας αστυνομικός

Με νέα επεισόδια και ένταση ολοκληρώθηκε η πορεία για τη Μακεδονία στην πλατεία Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Κουκουλοφόροι, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία, πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πρόσωπο και να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ευτυχώς έληξαν δίχως να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ λίγα λεπτά μετά η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε και οι δρόμοι άνοιξαν.

«Πολιορκία» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εκατοντάδες διαδηλωτές νωρίτερα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ και φώναξαν συνθήματα κατά πολιτικών.

Η πορεία για τη Μακεδονία ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα από τον Λευκό Πύργο, ενώ ακολουθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αφορμή για την πορεία ήταν η παρουσία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνόδου (Ελλάδα, Βουλγάρια, Σερβία και Ρουμανία).

Η οδός Εγνατία μάλιστα για αρκετή ώρα είχε κλείσει.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:  

Επεισόδια κουκουλοφόρων και διαδηλωτών

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν άτομα που διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία, πέρασαν με τα οχήματά τους έξω από την κατάληξη «Σχολείο» στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, Τότε,  σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια διαδηλωτών με αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements