Δεν σώζεται πλέον ούτε με αποχώρηση από την κυβέρνηση – Μη αναστρέψιμη η εκλογική φθορά για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ

Από το Fimotro.gr του Γιαννη ΠαπαγιάννηΠρωί-πρωί η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου για να μας ενημερώσει ότι διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως με την… πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και ειδικά στο Σκοπιανό. Μάλιστα το προχώρησε ακόμα πιο πέρα. Θα ρίξει, λέει  την κυβέρνηση, εάν περάσει η συμφωνία από τη βουλή, χωρίς να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές και πάνω!

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Κάποιος μας δουλεύει εδώ πέρα. Καταρχήν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η συμφωνία θα περάσει από την Ελληνική βουλή. Αλλά και να περάσει από την ολομέλεια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα περάσει πριν τις εκλογές! Ειδικά εάν αυτές γίνουν στις αρχές του Φθινοπώρου, η εκκρεμότητα θα υπάρχει για την επόμενη κυβέρνηση, που όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Πως είναι δυνατόν ο Καμμένος να στηρίζει μια κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι φέρνει μια «κακή συμφωνία» σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα; Δεν φοβάται ότι αυτός τελικά θα κατηγορηθεί για πολιτική προδοσία επειδή στήριζε μια κυβέρνηση, με δεδομένη τη διαφωνία του για το Σκοπιανό;

Η ιστορία με τον Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τελειώνει. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξέρει ότι εάν έχει μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να ξαναμπεί στη βουλή, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στον πολιτικό χρόνο που απομένει, ενδεχομένως να μην προλαβαίνει να μπει στη βουλή ακόμα και αν αποχωρήσει τώρα από το κυβερνητικό σχήμα. Είναι τόσο μεγάλη η εκλογική φθορά που έχει υποστεί που πλέον είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση.

Το έχει καταλάβει αυτό ο Καμμένος και προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά. Δύσκολα όμως θα τα καταφέρει αυτή τη φορά…

Advertisements