Εθνοπροδοτες | Τραγωδία, εάν κλείσουν το «Βόρεια Μακεδονία»

Σε αυτό το όνομα καταλήγουν, λένε Σκοπιανά ΜΜΕ

Δεν είναι καλές οι διπλωματικές εξελίξεις για την Ελλάδα. Στo «Βόρεια Μακεδονία» καταλήγουν για το το όνομα στο οποίο θα καταλήξουν Ελλάδα και Σκόπια και πάνω σε αυτό θα συμφωνήσουν Τσίπρας και Ζάεφ, σύμφωνα με Σκοπιανά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα μάλιστα με ΜΜΕ των Σκοπίων, πιθανότατα οι δύο χώρες έχουν φτάσει σε συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Το ερώτημα είναι αν το «Βόρεια Μακεδονία», θα υιοθετηθεί με τη σλάβικη εκδοχή «Severna Makedonia» ή με την αγγλική «North Macedonia».

Το τηλεοπτικό κανάλι «Telma» των Σκοπίων επικαλούμενο διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι πιθανόν αυτό που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, στις επαφές τους στις Βρυξέλλες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται ανεπίσημες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με ή χωρίς τελική συμφωνία στο ονοματολογικό με την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει οριστική συμφωνία έως τη Σύνοδο της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, τότε οι Βρυξέλλες θα ορίσουν ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, καταλήγοντας σε συμφωνία στο ονοματολογικό έως τον Δεκέμβριο.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα πιθανό όνομα για τη διεθνή χρήση, ποιο είναι το όνομα για την εσωτερική;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της σκοπιανής ιστοσελίδας mkd.

Οπως σημειώνει, η ανακοίνωση της αυριανής συνέντευξης Τύπου του Ζόραν Ζάεφ στο μνημείο των Απελευθερωτών των Σκοπίων σηματοδοτεί, ίσως, και το τέλος των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό.

Το mkd υπογραμμίζει πως την Τετάρτη θα διευκρινιστεί εάν η Βόρεια Μακεδονία είναι το όνομα για συνολική χρήση, που φέρεται να δέχεται ο Ζάεφ, ή είναι μόνο η διεθνής ονομασία.

Σ.Σ. Fimotro: Εάν τελικά κλείσει η συμφωνία σε αυτό το όνομα, θα μιλάμε για πραγματική διπλωματική τραγωδία της χώρας. Ελπίζουμε ότι απλά πρόκειται για «ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες».

πηγή: fimotro.gr

Σ.Σ. NEWSINFO.GR

Οι εθνοπροδότες για μια ακόμα φορά ξεπουλάνε την Ελλάδα μας κομμάτι, κομμάτι, και είναι λυπηρό ότι ο Ελληνικός Λάος και η νεολαία ιδιαίτερα δεν ενδιαφέρεται αν τώρα πάρουν το βορειά μακεδονικά και αργότερα στο κοντινό μέλλον  δεν ζητήσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία, καθώς όπως όλοι ξέρουμε ότι  δεν υπάρχει τρόπος δέσμευσης ενός Κράτους απέναντί σε ένα άλλο κράτος. Τα συντάγματα εύκολα αλλάζουν όπως και οι κυβερνήσεις ενώ οποίες νομικές δικλίδες ασφαλείας και αν επιλεγούν αλλά και οποία ανταλλάγματα και διαβεβαιώσεις από τρίτους και αν πέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ως εγγυήσεις για την ειλικρινά εκ ‘μέρους των σλαβοσκοπιανών αλλά και των Αλβανών και Βουλγάρων της περιοχής, σίγουρα θα αναζητηθούν τρόποι αποδεσμεύσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση των σκοπιών, χωρίς την δυνατότητα από εμάς να ανακαλέσουμε την δανική ονομασία. Δεν εγγυάται κάνεις ότι δεν θα πέσουν σε ένα διεθνές δικαστήριο όλα αυτά που μάλλον θα συμφωνηθούν στην διαπραγμάτευση αλλά θα έχουν μονομερή χρήση και κατάληξη, με λίγα λογία η εφιάλτες επιζήσανε από την εποχή του Λεωνίδα και κατάφεραν μέχρι τώρα να κυβερνήσουν αυτή την ένδοξη χώρα, αλλά και να διαγράψουν από την συνείδηση του Ελληνικού λαού την φιλοπατρία το αίσθημα ευθύνης προς τους προγονούς/πεσόντες για την ανεξαρτησία και την διαιώνιση του Ελληνικού Γένους-Έθνους.

Οποία συμφωνία με τους σλάβους είναι πράξη Εθνικής προδοσίας.

Advertisements