Κεφαλογιάννης: Οι δύο στρατιωτικοί φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα

Υπογραμμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε, μετά τη συνάντησή του μαζί τους τη δευτέρα, πως «η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ζήτημα πρώτης εθνικής αλλά και ευρωπαϊκή προτεραιότητας».

«Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους» τόνισε. Όντας, ως πρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας, ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συνάντησε τους εδώ και 75 κρατούμενους δύο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη, είπε πως τους «μετέφερε την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους».

«Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» τόνισε.

Ο κ Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών».

Τέλος, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ αφιέρωσε στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και μια κρητική μαντινάδα: «Ο άντρας που ‘χει με Αρχές / όμορφες μεγαλώσει / τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί / να τονε ταπεινώσει».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.