Γιατί η Αυστρία κατασκευάζει τεράστια καταφύγια

Τι φοβάται η κυβέρνηση της χώρας. Με απόφαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση του, μεθαύριο Τετάρτη, πρόκειται να προσδιοριστούν δώδεκα τοποθεσίες μελλοντικών «νησίδων ασφαλείας», με τις οποίες θα μπορεί να εξασφαλιστεί μία τοπική ικανότητα αντοχής σε περιπτώσεις κρίσης και καταστροφών.

Όπως αναφέρεται στην σχετική εισήγηση του Αυστριακού υπουργού Άμυνας Μάριο Κούναζεκ – του συγκυβερνώντος με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων — οι «νησίδες» αυτές θα αφορούν υπάρχουσες εγκαταστάσεις στρατώνων, ενώ θα δίνεται βάρος στην επίτευξη μίας ισόρροπης τοπικής κατανομής τους.

Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού θέλει σε πρώτη φάση να υλοποιήσει την αυτάρκεια της στρατιωτικής ιδιοχρησίας και να ακολουθήσει η διαμόρφωση των χώρων σε νησίδες ασφαλείας, με τις κατάλληλες παροχές ενέργειας και νερού, όπως επίσης δυνατότητες αποθήκευσης και εφοδιασμό με τα απαραίτητα τρόφιμα, ενώ η χρηματοδότηση προβλέπεται να γίνει από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.