Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε επτά μαλακά σφυριά τα οποία θεωρούνται τα πιο πρώιμα οστέινα εργαλεία στην Κίνα ηλικίας 115.000 χρόνων.

Τα οστέινα εργαλεία, έξι από τα οποία είναι φτιαγμένα από μακριά μέλη φυτοφάγων ζώων και ένα είναι φτιαγμένο από κέρατο ελαφιού, ανακαλύφθηκαν σε μία περιοχή με παλαιολιθικά ερείπια στην πόλη Σουσάνγκ της κεντρικής επαρχίας Χενάν.

Πριν από τη νέα αυτή ανακάλυψη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, τα παλαιότερα οστέινα εργαλεία στην Κίνα, ηλικίας 35.000, είχαν ανακαλυφθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα μαλακά σφυριά χρησιμοποιούνταν κυρίως για την κατασκευή και λείανση πέτρινων εργαλείων.

 

Οι αρχαιολόγοι στην Κίνα εδώ και καιρό αναρωτιούνται για το πότε άρχισαν οι αρχαίοι πρόγονοί τους να χρησιμοποιούν τα οστά καθώς και εάν έφτιαχναν πέτρινα εργαλεία.

Το τελευταίο εύρημα απέδειξε ότι η χρήση των πέτρινων εργαλείων εμφανίσθηκε στην Κίνα πριν από τουλάχιστον 115.000 χρόνια και ότι οι πρωτόγονοι εκείνης της περιόδου είχαν αναπτυγμένη σκέψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.