Μαριάς: Η ΕΕ να λάβει μέτρα που θα υποχρεώνουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Κατεπείγουσα ερώτηση προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ευρωβουλευτής Νότη Μαριάς, ερώτηση με την οποία καταγγέλλει τις νέες τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια.

Ο κ. Μαριάς ζητεί τη λήψη μέτρων από πλευράς ΕΕ, προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να παύσει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς και την ανάληψη ενεργειών, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακρατήσει από τους πόρους της ΕΕ που προβλέπονται για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας το αντίστοιχο ποσό που απαιτείται για την επισκευή του σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που παρανόμως εμβόλισαν οι Τούρκοι στα Ίμια.

Στη γραπτή του ερώτηση ο κ. Μαριάς επισήμανε:

«Οι προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες και δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο από την Τουρκία συνεχίζονται.

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων το συγχρηματοδοτηθέν από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και δη ακινητοποιημένο σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας σε αυτό σοβαρότατες υλικές ζημιές με στόχο τη βύθισή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.