Αναπληρωτής Προθυπουργος νέας νότιας ουαλιας: Σας αναγνωρίζω σαν Μακεδονία

Πριν από δέκα ήμερες Ο ενεργός πρωθυπουργός και μέλος για το Monaro, Hon John Barilaro  ανακοινώσε σε εκδήλωση του Κοινοτικού  Κέντρου  της Μακεδονίας Queanbeyan μια χορηγία ύψους 150.000 δολαρίων στις Ορθόδοξες χριστουγεννιάτικες γιορτές. Ο κ. Barilaro κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη δίκαιη και δίκαιη ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σας αναγνωρίζω σαν Μακεδονία. Πάρτε και 150.000 για το σύλλογο σας- Hon John Barilaro – ενεργός πρωθυπουργός

Δεν υπάρχει εκεί στην Αυστραλία κανένας πολιτικός  να τους τρίψει στη μούρη την ιστορία και όλα τα στοιχειά που επιδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας άλλα και την κατάληψη μέρους των ελληνικών εδαφών από Σλάβους, Βούλγαρους, Τούρκους.

Η Ελληνική κοινότητα εκεί πρέπει άμεσα να κάνει έντονα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα και να ενημερώσει και τις Ελληνικές κοινότητες και όλους τους ομογενείς για οργάνωση κινήσεων και διαβημάτων παντού.

Δείτε το Βιντεο:

Καθώς η Ελλάδα και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν συζητήσεις για να επιλύσουν τη διαμάχη τους, ένας Αυστραλός πολιτικός αποφάσισε να δώσει μια γνώμη και παρότρυνε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις για την παραχώρηση ενός ιστορικού ονόματος.

Μιλώντας σε κοινοτική εκδήλωση Queanbeyan ‘Macedonian’ για να γιορτάσει τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, σε ένα ακροατήριο που περιλάμβανε τον πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Vele Trpevski,   και ο ενεργος πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας και μέλος του Monaro John Barilaro, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας .

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησε με μια αναφορά στην Ημέρα της Αυστραλίας ως εορτασμό της πολυπολιτισμικής φύσης της χώρας και επαίνεσε την «Μακεδονική Κοινότητα» για τη συμβολή της στο κράτος. «Φυσικά, είμαι ο γιος ιταλικών μεταναστών και καταλαβαίνω την ιστορία της μετανάστευσης και της μετανάστευσης τη μεγάλη ιστορία του πολιτισμού, της θρησκείας και της πίστης», δήλωσε. «Αυτό που πάντα αγάπησα για την μακεδονική κοινότητα στο Queanbeyan είναι πόσο σφιχτά έχετε παραμείνει σφιχτό, πώς έχετε παραμείνει υπερήφανη για το ποιος είστε και εσείς αυξάνετε τα παιδιά σας για να είστε υπερήφανοι που είναι φυσικά οι γιοι και οι κόρες του μετανάστες που επέλεξαν την Αυστραλία να είναι το σπίτι τους. «

Απευθυνόμενος σε ακροατήριο που περιλάμβανε τον Πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, ο Vele Trpevski, ο αρχηγός πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «θα αναγνωρίσει πάντα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας» και κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πράξει το ίδιο: «Ελπίζω το 2019 – και εγώ γνωρίζω ότι ο Πρέσβης είναι πολύ ισχυρός σε αυτό – είναι η χρονιά που ο κόσμος έρχεται στα συναισθήματά του, ότι η Αυστραλία ως έθνος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έρχεται στα συναισθήματά της και αναγνωρίζει ως το μόνο νόμιμο όνομα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας », είπε.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Barilaro ολοκλήρωσε την ομιλία του προσφέροντας ένα δώρο στην κοινότητα, μια κυβερνητική επιχορήγηση της ΝΝΟ ύψους 150.000 δολαρίων για το κοινοτικό κέντρο «Μακεδονίας». Το όλο περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολύ για την απογοήτευση και την οργή της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.